Weekend i Sölvesborg

Sugen på att resa bort ett tag? Boka en weekend i Sölvesborg! Det finns mycket att upptäcka och göra i Sölvesborg året runt, oavsett besökarens intressen och ålder. Är det lugn och ro man är ute efter kan man planera aktiviteter som är bra för själen, det vill säga någon form av spa-behandling eller massage och kanske en utflykt till det rogivande naturreservatet Ryssberget. Att ströva i skog och mark är något som lugnar de allra flesta och också är intressant för både stora och små. Under hösten och våren är det många som besöker Ryssberget för att vandra i Sveriges största sammanhängande bokskog som återfinns just där.

Är man ute efter en mer fartfylld weekend i Sölvesborg behöver man inte vara orolig. Staden och omgivningarna erbjuder massor av roliga och äventyrliga aktiviteter för den rastlöse. Trots ortens ringa storlek finns det ett gediget shoppingutbud samt många restauranger och caféer. Perfekt för den som mår bäst av att ströva runt bland butiker, titta på folk och äta och dricka gott. Det finns både hotell, bed & breakfasts och vandrarhem i staden, välj det alternativ som bäst passar dig och din weekend i Sölvesborg. Söker man en riktigt fartfylld weekend i Sölvesborg, ska man definitivt besöka staden under den omåttligt populära årliga musikfestivalen Sweden Rock festival.

När festivalen äger rum i juni månad befolkas Sölvesborg tillfälligt av tiotusentals människor från världens alla hörn. En extra passande aktivitet för den som gillar rockmusik, men en upplevelse utöver det vanliga även om man inte är ett fan av musikstilen.